Östuga Trädvård&Markservice

  Det smarta alternativet för din skötsel, miljö och ekonomi.   


 


Det går med spett och motorsåg! Men det blir sällan gratis. Det går bensin och någon kedja till sågen. Arbetet kräver kraft och tålamod, återställningsarbetet blir inte mindre. Ett kostnadsförslag hos ÖTM är gratis, så kolla gärna med oss först.

Stubbar efter pilträd. En stubbe kan stå ivägen 10 - 40år. På den tiden kommer mycke att hända. Inte nog med att de oftast står ivägen dom kan också få invånare som kan bli ett problem för husfolket. Gräsklipparen får göra ett enklare jobb och trimmern får arbeta på bättre ställen än runt stubbar. En enkel skötsel sparar din tid och ekonomi. Stubbfritt? Då är stubbfräsning det bästa alternativet.

Restprodukten är fint flis,barkmull.

Fint flis som är lättarbetat och användbart. Perfekt i en rabatt mot ogräs. En annan bra plats är komposten. Behöver kunden hjälp med återställningsarbetet så fixar vi detta vid behov.

Stubben fräst 10-15cm under gräsmattans nivå. Nu ska lite jord och gräsfrö fixa resten. Risken att sen få en sättning där stubben en gång stod är obefintlig. Du slipper efterfyllning av jord. Återställningsarbetet är en av de stora vinsterna vid frästekniken

Knepig stubbe! Men idag borta :-)  Här behövde inte kantsten och staket flyttas under arbetet. Efterarbetet förblev minimalt.

Stor stubbe intill en fasad

Ordning & Reda. Företaget ÖTM vill vara bäst på utförda jobb, bemötande och bra priser.

Arbete vid kyrkogård. Återställningsarbetet här blev enkelt för kunden. Staket och stenar förblev intakta.

Stubbe vid Köla Kyrka bortfräst. Kyrkogårdsförvaltningar, parkförvaltningar och bostadsbolag har länge använts sig av frästeknik.

Skötselfräsning för Eda Bostads AB 

Inga onödiga markskador uppstår. Vilka metoder man väljer om stubben ska bort är många. Stubbfräsning är ett sätt och absolut det bästa när det gäller åverkan, återställningsarbete och miljön. Tänker man på hela kedjan så blir priset det absolut förmånligaste för kunden

Stubbar kan va svåra att mäta ibland. När det blir för knepigt kan vi lösa det tillsammans på plats. Ett fotografi kan lösa det mästa. Som kund skickar du en bild och en beskrivning. Vid skötselfräsning är fräsdjupet normalt 10-15cm under markytan.

Stubben kan stå nära och trångt till.... En av många fördelar.

Det mesta går att fixa med lite tankar och fantasi

Nytillskottet inför 2011.  Rayco 1635 Trac jr

/